Loppuvuoden kuulumisia valtuustosta

4.12.2017

Joulukuu käynnistyi, ja sen myötä alati kasvava joulujuhlan ja loman odotus. Lähes yhtä usein kun adventtikalenterista luukku aukeaa, on tarjolla erilaisia juhlia ja tapahtumia jo varsinaista pääjuhlaa odotellessa. Eikä raumalaisten tarvitse lähteä kotikaupungistaan muualle konserttien tai muiden esitysten takia, sillä paikallinen tarjontamme on varsin monipuolinen. Konsertteja on tarjolla itsenäisyyspäivän aaton Isänmaallisesta illasta 15.12. esiintyvien Seitsemän seinähullun veljeksen Iloiseen joulukonserttiin , kun taas tonttujen yö kerää 8.12. kauppiaat ja asiakkaat Vanhaan Raumaan. Koko tapahtumatarjonnan voi tarkastaa kaupungin tapahtumasivuilta.

Valtuusto pitää ennen joulua vielä yhden kokouksen, 11. joulukuuta. Tuolloin hyväksytään ensi vuoden talousarvio, joten tiukkaa asiaa on vielä jäljellä ennen lomaa. Suurempia kiistoja ei liene tiedossa, niin suuressa yhteisymmärryksessä ja yhteistyössä yli puoluerajojen asiaa on valmisteltu valiokunnissa ja kaupunginhallituksessa. Valtuuston hyväksyttyä budjetin on ensi vuodeksi lyöty lukkoon eri kohteisiin käytettävissä olevat investointirahat sekä eri toimialojen (tekninen, sivistys, sosiaali-ja terveys) sitova tulo- ja menokehys. Toimialat suunnittelevat rahankäyttönsä tämän jälkeen kuitenkin itsenäisesti, joten pienistä yksityiskohdista ei valtuustossa nyt päätetä. Keskustelua tietysti saattaa syntyä mistä vaan, ja siksi kokous alkaa normaalia aiemmin, eli klo 14. Talousarviokeskustelua, kuten muitakin kokouksia voi seurata suorana kaupungin videokanavalta.

Tekninen valiokuntakin kokoontuu vielä kertaalleen joulun alla. Eniten keskustelua on herättänyt Vesitornin ravintolan keittiön remontointi. Asialla on kiire, koska viemäriputket ovat käyttöikänsä päässä eikä vesitornissa voida jättää mahdollisuutta juomaveden pilaavalle putkivuodolle. Putkiremontin yhteydessä ajateltiin uusia muutakin tekniikkaa, mutta kokonaisuus on osoittautumassa kuviteltua kalliimmaksi. On päätettävä, paljonko kaupunki on valmis satsaamaan mahdollistaakseen ravintolan toiminnan hienolla näköalapaikalla. Turismin kannalta kyseessä on toki tärkeä kohde. Neuvotteluja urakkatarjoajien ja nykyisen ravintolayrittäjän kanssa jatketaan kaikille hyvän ja kustannustehokkaan kompromissin löytämiseksi.

Koulujen väistötilat edistyvät niin ripeästi kuin suinkin mahdollista. Käytännössä H. J. Nortamo sekä Nanu pääsevät väistötiloihin keväällä, jos vain muutto sujuu sutjakasti. Taannoinen mielipidekirjoitukseni lehdessä koulujen tulevaisuutta koskien kerää kannatusta, ainakin Aronahteen osalta. Rakennuksen purkaminen näyttää yhä todennäköisemmältä. Nanu sen sijaan saattaa kannattaa remontoida. Mikäli Aronahde päätetään purkaa, korvaavat tilat voidaan sijoittaa sivistyskeskukseen uuden uimahallin yhteyteen. Eri keskusteluissa tästä vaihtoehdosta on löytynyt yhä enemmän hyviä puolia. Ratkaisuja lienee tulossa jo alkuvuodesta.

Valtuuston puheenjohtajuus on vastuullinen kunniatehtävä

30.8.2021

On kulunut kohta 5 vuotta siitä, kun päätin liittyä kokoomukseen ja lähteä ehdolle kuntavaaleihin. Tuskin olisin silloin uskonut kirjoittavani ajatuksiani valtuuston puheenjohtajana näin pian, vain yhden valtuustokauden kokemuksella.

Uutta tekniikkaa fiksusti käyttöön

25.3.2021

Rauman kaupunginjohtajan äänellä raumalaisille kohta soitteleva robotti herätti huomiota jo ennen ensimmäistäkään soittoa. Jotkut pitivät tempausta kummallisena rahantuhlauksena. Omasta mielestäni tämä on hieno esimerkki nykytekniikalla saatavista aika- ja rahasäästöistä.

Vaalipäällikön vaalikiireitä

20.2.2021

Noin vuosi sitten minut valittiin kokoomuksen vaalipäälliköksi Raumalle kuntavaaleja varten. Vuoden mittaan korona on mullistanut ehdokashankinnan ja vaalikampanjoinnin. Silti olemme saaneet jo 38 ehdokasta listallemme, yhden enemmän kuin viime vaaleissa, ja aikaa on vielä vajaat kolme viikkoa. ...

Rauman liikenneyhteyksiä kehitettävä monipuolisesti

10.6.2020

Viikko sitten valmistui selvitys henkilöjunaliikenteen uuden alun mahdollisuuksista Raumalla. Selvityksen mukaan matkustajia olisi selvästi enemmän kuin monilla rataosuuksilla, joiden matkustajaliikennettä valtio jo tukee. Näin ollen Raumalla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä mukaan tuleviin hankkeisiin, kunhan hallitus tekee valinnat järkiperustein. ...

Oppiminen turvattava ja muusta karsittava

7.11.2019

Kun kaupunki leikkaa menojaan, sivistystoimi leikkaa mukana. Koulut ja kulttuuri ovat noin neljäsosa menoista. Leikkausten osuminen omaan lähikouluun koetaan tietysti epäoikeudenmukaiseksi ja palautetta tulee. Onneksi, sillä se on pakottanut etsimään ratkaisuille todella vahvat perustelut. Niitä etsiessä ohjausryhmä muutti esitystään, eli palautetta on myös kuultu. ...

Talouden kokonaiskuva ei saa unohtua

24.10.2019

VVR-keskustelu tiivistyy ja päätökset tekevä marraskuun valtuuston kokous lähestyy. Moni yksityiskohta talousohjelmassa on kerännyt kritiikkiä. Vaihtoehtoja on kuitenkin esitetty varsin vähän. ...

Vanhempia kirjoituksia

  1. 6. heinäkuuta 2019: Annetaan oppia, ei pakoteta ja painosteta
  2. 21. helmikuuta 2018: Koulukiinteistöt saadaan Raumalla kuntoon!
  3. 12. joulukuuta 2017: Loppuvuoden kuulumisia valtuustosta
  4. 14. marraskuuta 2017: Joutomaasta oppimis-, kulttuuri- ja urheilukeskukseksi
  5. 28. lokakuuta 2017: Kunnossapidosta tinkiminen ei tuo säästöjä
  6. 15. syyskuuta 2017: Rauman tarina, osa 2 - ohjaava strategia vai unelmoivia iskulauseita?
  7. 1. syyskuuta 2017: Mitä ja miksi Rauman aluesairaalasta katoaa?
  8. 13. elokuuta 2017: Teknisen valiokunnan kokous 8.8.