Valtuuston puheenjohtajuus on vastuullinen kunniatehtävä

30.8.2021

Valtuustosalissa puheenjohtajana On kulunut kohta 5 vuotta siitä, kun päätin liittyä kokoomukseen ja lähteä ehdolle kuntavaaleihin. Tuskin olisin silloin uskonut kirjoittavani ajatuksiani valtuuston puheenjohtajana näin pian, vain yhden valtuustokauden kokemuksella. Tapoihini kuitenkin kuuluu kantaa vastuu silloin kun sitä pyydetään, joten harkinnan jälkeen suostuin ottamaan puheenjohtajuuden vastaan ja päätin karsia muista tehtävistäni tarvittaessa löytääkseni tähän riittävästi aikaa. Puolivaloilla tällaista tehtävää ei voi hoitaa.

Valtuuston puheenjohtajuus on toisaalta edustava kunniatehtävä, jonka näkyvin osa on kopautella nuijaa kerran kuussa valtuuston kokouksissa. Merkittävin työ muodostuu kuitenkin kulissien takana tehtävästä suunnittelusta ja edunvalvonnasta. Valtuuston puheenjohtajana suunnittelen yhdessä virkamiesten kanssa valtuutettujen koulutustilaisuuksia, seminaareja ja infotilaisuuksia ja selvitän parhaani mukaan, mitä tietoa valtuustoryhmät kulloinkin eniten kaipaavat. Lisäksi edustan Raumaa lukuisissa tilaisuuksissa, joista ensimmäinen on puolustusvoimien komentajan vierailu tulevana maanantaina.

Valtuuston työskentelyn ja edustustehtävien lisäksi valtuuston puheenjohtaja kuuluu erilaisiin toimikuntiin. Ajankohtaisin tällä hetkellä on kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta, joka on kokoontunut varsin aktiivisesti. Sijaistarpeeltakaan ei ole lukiolla vältytty, eikä vältytä varmasti jatkossakaan. Wilmaviestillä minut kuitenkin tavoittaa aika nopeasti poissaollessanikin.

Toistaiseksi kuvailemani tehtävät tulevat valtuuston puheenjohtajalle automaattisesti, viran puolesta. Niiden lisäksi koen, että valtuuston puheenjohtajana vastuullani on kuunnella laajasti paitsi valtuutettuja, myös raumalaisia yksityishenkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä kokoavan, raumalaisen näkemyksen muodostamiseksi. Tulen mielelläni keskustelemaan eri tahojen kanssa Rauman asioiden edistämisestä, viestiä vain tännepäin niin sovitaan aika. Lukuisat yritykset ja yhdistykset tekevät mitä arvokkainta työtä yhteisten asioiden edistämiseksi ja yhdessä juttelemalla ideat jalostuvat timanteiksi.

Uskon, että kaudestani valtuuston puheenjohtajana tulee antoisa kokemus. Käytän mielelläni aikaani Rauman asioiden edistämiseen tässä vastuutehtävässä ja opin samalla uutta. Jos ihmeitä ei tapahdu, kahden vuoden päästä on välitilinpäätös ja neljän vuoden päästä vaalit, joiden jälkeen tehtäväpakka sekoitetaan uudelleen äänestäjien toiveiden mukaisesti. Tavoitteeni on, että tuolloin voin katsoa puheenjohtajuuskauttani taaksepäin ja todeta tehneeni parhaani raumalaisten hyväksi.

Valtuuston puheenjohtajuus on vastuullinen kunniatehtävä

30.8.2021

On kulunut kohta 5 vuotta siitä, kun päätin liittyä kokoomukseen ja lähteä ehdolle kuntavaaleihin. Tuskin olisin silloin uskonut kirjoittavani ajatuksiani valtuuston puheenjohtajana näin pian, vain yhden valtuustokauden kokemuksella.

Uutta tekniikkaa fiksusti käyttöön

25.3.2021

Rauman kaupunginjohtajan äänellä raumalaisille kohta soitteleva robotti herätti huomiota jo ennen ensimmäistäkään soittoa. Jotkut pitivät tempausta kummallisena rahantuhlauksena. Omasta mielestäni tämä on hieno esimerkki nykytekniikalla saatavista aika- ja rahasäästöistä.

Vaalipäällikön vaalikiireitä

20.2.2021

Noin vuosi sitten minut valittiin kokoomuksen vaalipäälliköksi Raumalle kuntavaaleja varten. Vuoden mittaan korona on mullistanut ehdokashankinnan ja vaalikampanjoinnin. Silti olemme saaneet jo 38 ehdokasta listallemme, yhden enemmän kuin viime vaaleissa, ja aikaa on vielä vajaat kolme viikkoa. ...

Rauman liikenneyhteyksiä kehitettävä monipuolisesti

10.6.2020

Viikko sitten valmistui selvitys henkilöjunaliikenteen uuden alun mahdollisuuksista Raumalla. Selvityksen mukaan matkustajia olisi selvästi enemmän kuin monilla rataosuuksilla, joiden matkustajaliikennettä valtio jo tukee. Näin ollen Raumalla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä mukaan tuleviin hankkeisiin, kunhan hallitus tekee valinnat järkiperustein. ...

Oppiminen turvattava ja muusta karsittava

7.11.2019

Kun kaupunki leikkaa menojaan, sivistystoimi leikkaa mukana. Koulut ja kulttuuri ovat noin neljäsosa menoista. Leikkausten osuminen omaan lähikouluun koetaan tietysti epäoikeudenmukaiseksi ja palautetta tulee. Onneksi, sillä se on pakottanut etsimään ratkaisuille todella vahvat perustelut. Niitä etsiessä ohjausryhmä muutti esitystään, eli palautetta on myös kuultu. ...

Talouden kokonaiskuva ei saa unohtua

24.10.2019

VVR-keskustelu tiivistyy ja päätökset tekevä marraskuun valtuuston kokous lähestyy. Moni yksityiskohta talousohjelmassa on kerännyt kritiikkiä. Vaihtoehtoja on kuitenkin esitetty varsin vähän. ...

Vanhempia kirjoituksia

  1. 6. heinäkuuta 2019: Annetaan oppia, ei pakoteta ja painosteta
  2. 21. helmikuuta 2018: Koulukiinteistöt saadaan Raumalla kuntoon!
  3. 12. joulukuuta 2017: Loppuvuoden kuulumisia valtuustosta
  4. 14. marraskuuta 2017: Joutomaasta oppimis-, kulttuuri- ja urheilukeskukseksi
  5. 28. lokakuuta 2017: Kunnossapidosta tinkiminen ei tuo säästöjä
  6. 15. syyskuuta 2017: Rauman tarina, osa 2 - ohjaava strategia vai unelmoivia iskulauseita?
  7. 1. syyskuuta 2017: Mitä ja miksi Rauman aluesairaalasta katoaa?
  8. 13. elokuuta 2017: Teknisen valiokunnan kokous 8.8.